Handelsdokument

Apostille24

Handelsdokument - Stockholms Handelskammare

Stockholms Handelskammare

Vårt kontor ligger mittemot Stockholms Handelskammare, i samma byggnad och på samma våning. Vi hjälper dig med Notarius Publicus stämpel på några minuter.

Vid internationell handel och leveranser av produkter utomlands behöver ditt företag ofta diverse Handelsdokument som Notarius Publicus och Stockholms Handelskammare verifierar. Du kan läsa mer om Handelsdokument på deras hemsida.

Innan detta så behövs oftast dokumentet stämplas av en Notarius Publicus.

Stockholms Handelskammare Öppettider

Stockholms handelskammare har öppet för hantering av handelsdokument klockan 13.00-15.00 på vardagar. De har även telefontider mellan klockan 10.00-12.00 måndag-fredag. Telefonnumret till Stockholms Handelskammare sektionen för Internationell Handel är 08-555 100 20.

Under öppettiderna kan ni lämna in och hämta era dokument. Viktigt att känna till är att handläggningstiden för Stockholms Handelskammare är 1 arbetsdag.

Vad är ett Handelsdokument?

Handelsdokument är en gemensam benämning på dokument som behövs i syfte att använda för internationell handel. Oftast är ett Handelsdokument ett standardiserat formulär som fylls i, men det finns även förenklade blanketter för vissa typer av produkter.

Det finns ett flertal viktiga syften med varför Handelsdokument använts. Handelsdokument används för att mottagaren får ett intyg på innehållet av leveransen från avsändaren samt att det säkrar spårbarheten av produkten. Kortfattat sagt så är det en del av kvalitetssäkringen.

När du skickar iväg ett Handelsdokument så måste det skrivas under och skickas i sitt original med leveransen. Du ska själv också behålla en kopia, så det behövs alltid två stycken kopior av dokumentet. Både Handelsdokumentet och kopian ska sedan sparas i 2 år.

Ansök om Dokument Digitalt

Hitta Hit

To Top