D-Nummer Norge

Apostille24

D-Nummer Norge

I detta avsnitt förklarar vi vad ett norskt D-nummer är och hur vi som Notarius Publicus kan hjälpa dig. Behövs stämpel från Notarius Publicus för att kunna få ett D-nummer? Läs mer nedan.

Vad är ett norskt D-nummer?

Ett norskt D-nummer är en identifieringskod som används i Norge för personer som inte har ett norskt personnummer. Det är ett tillfälligt personnummer som ges till personer som inte har rätt att ansöka om ett permanent norskt personnummer, men som ändå behöver en identifieringskod för att exempelvis arbeta eller öppna bankkonto i Norge.

D-nummer består av 11 siffror och innehåller information om personens födelsedatum, kön och ett löpnummer. D-nummer är giltiga i upp till 6 månader, men kan förnyas vid behov.

Vem kan ansöka om ett norskt D-nummer?

Som svensk medborgare kan du ansöka om ett norskt D-nummer om du:

  1. Ska arbeta eller studera i Norge i mindre än 6 månader
  2. Ska öppna ett bankkonto i Norge
  3. Behöver en identifieringskod av andra skäl, exempelvis för att starta företag i Norge eller ansöka om norskt skattekort.

Hur ansöker man om ett norskt D-nummer?

För att ansöka om ett norskt D-nummer behöver du besöka Skatteetaten (Skatteverket) i Norge personligen. Du behöver ha med dig följande dokument:

  1. Pass eller nationellt ID-kort
  2. Arbetsavtal eller studieintyg om du ska arbeta eller studera i Norge
  3. Dokumentation som visar varför du behöver ett norskt D-nummer, till exempel ett brev från din norska bank eller skattemyndighet.

Du kan ansöka om ett norskt D-nummer vid en av Skatteetatens tjänsterum, eller genom att boka en tid på Skatteetatens webbplats.

Hur lång tid tar det att få ett norskt D-nummer?

Det tar vanligtvis upp till 3 veckor att få ett norskt D-nummer efter att du har ansökt om det. Om du behöver ett D-nummer snabbare kan du ansöka om det på Skatteetatens tjänsterum och få det utskrivet direkt.

Varför är ett norskt D-nummer viktigt?

Ett norskt D-nummer är viktigt om du vill arbeta eller studera i Norge, öppna ett bankkonto eller göra affärer i landet. Utan ett norskt personnummer eller D-nummer kan du ha svårt att göra en del viktiga saker i Norge.

Sammanfattning

Ett norskt D-nummer är en identifieringskod som används i Norge för personer som inte har ett norskt personnummer. Som svensk medborgare kan du ansöka om ett norskt D-nummer om du ska arbeta eller studera i Norge i mindre än 6 månader, ska öppna ett bankkonto i Norge eller behöver en identifieringskod av andra skäl.

Certifierad Passkopia av Notarius Publicus

Om du behöver hjälp att få en certifierad passkopia av Notarius Publicus i syfte att ansöka om ett norskt D-nummer, kan vårt företag hjälpa dig. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa personer att få sina handlingar godkända av norska myndigheter, och vi kan hjälpa dig att få den certifierade passkopian som krävs för att ansöka om ett norskt D-nummer.

Vi kan hjälpa dig att få den rätta dokumentationen som krävs för att ansöka om ett norskt D-nummer Vi arbetar noggrant och snabbt för att se till att du får allt du behöver för att ansöka om D-numret så smidigt som möjligt.

Kontakta oss idag för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig att få en certifierad passkopia av Notarius Publicus i syfte att ansöka om ett norskt D-nummer. Vi är här för att hjälpa dig!

NOTARIUS PUBLICUS – STOCKHOLM

Behöver du hjälp av en Notarius Publicus? Vi hjälper dig direkt och du har dina dokument klara inom några minuter. Hos oss slipper du handläggningstider på 1-2 dagar utan får dokumenten stämplade direkt. Vårt kontor ligger på Kungsgatan 37, 5 trappor upp (Hiss finns), och vi har Drop- In mellan 09.00-16.00 alla vardagar. Övriga tider kan vi hjälpa via överenskommelse. Åk upp till 5e våningen vid Kungsgatan 37, gå sedan längst ner längst korridoren för att hitta vårt kontor. Ring 08-502 353 37 om ni har problem med att hitta.

Vad är ett norskt D-nummer?

Ett norskt D-nummer är en identifikationskod som används av personer som inte är norska medborgare men som behöver en norsk identifikationskod. Det kan till exempel vara personer som ska arbeta i Norge eller studera på en norsk skola.

Varför behöver jag ett norskt D-nummer?

Att ha ett norskt D-nummer kan vara fördelaktigt för dig om du ska arbeta eller studera i Norge eller om du behöver en officiell identifikationskod för att genomföra transaktioner eller avtal i Norge.

Vad behöver jag för att ansöka om ett norskt D-nummer?

För att ansöka om ett norskt D-nummer behöver du fylla i en ansökningsblankett och skicka in den tillsammans med en kopia av ditt pass eller nationella ID-kort och eventuellt andra dokument som krävs beroende på ditt ärende. Passkopian behöver oftast verifieras av en Notarius-Publicus

Var kan jag få tag på ansökningsblanketten?

Ansökningsblanketten heter “Søknad om D-nummer” och finns tillgänglig på Skatteetatens webbplats på norska och engelska.

Hur skickar jag in min ansökan?

Du kan skicka in din ansökan per post eller lämna in den personligen på ett av Skatteetatens servicekontor i Norge.

Hur lång tid tar det innan jag får besked om min ansökan?

Det kan ta upp till fyra veckor innan du får besked om din ansökan har godkänts eller inte.

Hur får jag mitt norska D-nummer när min ansökan har godkänts?

Om din ansökan godkänns kommer du att få ditt norska D-nummer och en skattesedel skickad till dig per post.

Kan jag använda mitt norska D-nummer för att öppna ett bankkonto i Norge?

Ja, du kan använda ditt norska D-nummer för att öppna ett bankkonto i Norge.

Vad händer om min ansökan om norskt D-nummer blir nekad?

Om din ansökan om norskt D-nummer blir nekad kan du överklaga beslutet. Informationen om hur du överklagar beslutet finns på Skatteetatens webbplats.

Hitta hit

To Top