Passkopia

Pass

Ett pass är en officiell handling som utfärdas av en regering och som intygar innehavarens identitet och nationalitet, främst för internationella resor. Det innehåller personuppgifter som namn, födelsedatum, fotografi och namnteckning, tillsammans med unika identitetsbeteckningar, inklusive ett passnummer. Passet innehåller också sidor för visum och inrese- och utresestämplar från immigrationsmyndigheterna.

Letar du efter en pålitlig och säker lösning för att få verifierade passkopior? Då har du kommit till rätt ställe! Vår verksamhet erbjuder verifierade passkopior av Notarius Publicus. Vår verksamhet har års av erfarenhet och kunskap om hur man verifierar passkopior på ett säkert och tillförlitligt sätt.

Våra notarius publicus är auktoriserade och licensierade från Länsstyrelsen för att utfärda och verifiera officiella dokument, inklusive passkopior. Vi är experter på att utföra noggranna och exakta notarietjänster som garanterar att din passkopia är autentisk och giltig.

Att få en verifierad kopia av ditt pass är en viktig process som inte får tas lätt på. Med våra tjänster kan du vara säker på att du får en korrekt verifierad kopia som uppfyller alla lagliga och officiella krav.

Vi erbjuder snabb, pålitlig och kundorienterad hjälp. Kom förbi oss med ditt pass och inom 5-10 minuter har vi fixat en verifierad passkopia åt dig.

Vad är en verifierad passkopia?

En verifierad passkopia är en kopia av ditt pass som har verifierats av en Notarius Publicus. Detta betyder att Notarius Publicus har granskat din passkopia och har certifierat att den är en korrekt och giltig kopia av ditt pass.

För att få en bestyrkt kopia måste man vanligtvis visa upp sitt pass för en behörig enhet, som kan omfatta myndigheter eller vissa yrkesgrupper (t.ex. notarier). Denna enhet bekräftar kopians äkthet mot originalet och markerar den sedan som verifierad. Denna process är avgörande för att säkerställa kopians legitimitet för officiella ändamål. I Sverige finns det särskilda regler och myndigheter som anger hur och var du kan få en passkopia bestyrkt. Du kan behöva kontakta den berörda myndigheten eller besöka deras webbplats för detaljerad information om förfarandet, eventuella avgifter och vilka dokument du bör ta med dig. Denna process säkerställer att kopian av passet erkänns som en riktig representation av originalet för den ansökan som den behövs för, särskilt när originaldokumentet inte kan lämnas in.

Varför behöver du en verifierad passkopia?

Det finns många olika situationer där du kan behöva en verifierad passkopia. Till exempel kan du behöva en verifierad passkopia när du ansöker om visum eller pass, söker jobb eller registrerar dig för olika tjänster som kräver en officiell identitetsbekräftelse.

Exempel på när du kan behöva en verifierad passkopia:

  1. Ansökan om D-nummer i Norge. Det är enbart följande personer och instruktioner som den norska myndigheten godkänner för att bestyrka passet: Nordisk polismyndighet, notarius publicus, norsk advokat, norsk statsautorisert/registrert revisor eller norsk autorisert regnskapsförer.
  2.  Öppnande av bankkonto utomlands. Att öppna ett bankkonto i Sverige innebär flera steg och kräver olika dokument, främst på grund av Sveriges starka fokus på säkerhet och regler mot penningtvätt. Oavsett om du är bosatt i Sverige eller en utlänning som planerar att bo, arbeta eller studera i Sverige.
  3. Visumansökningar till utlandet. I vissa fall behöver du även ta kopior på de sidor i passet som innehåller in- och utresestämplar.
  4. Affärs- och fastighetsöverlåtelser i utlandet. Dessa transaktioner kräver noggranna förberedelser, förståelse för det lokala rättssystemet och ofta hjälp av experter på internationell rätt, fastigheter och affärer.
  5. Starta och driva bolag utomlands. Processen kräver noggrann planering, förståelse för lokala marknadsförhållanden, efterlevnad av internationella och lokala bestämmelser samt strategiskt beslutsfattande.

Fördelarna med att få en passkopia verifierad av en Notarius Publicus

Att få en passkopia verifierad av en notarius publicus har många fördelar. För det första är det ofta ett krav från mottagande part att dokumentet ska vara verifierat av Notarius Publicus. För det andra är det en säker och pålitlig process. Notarius publicus är experter på att verifiera officiella dokument och är auktoriserade och licensierade för att utföra denna typ av tjänster. Detta betyder att du kan vara säker på att din verifierade passkopia är korrekt och giltig.

För det tredje är det en snabb och enkel process. Du kan vanligtvis få din passkopia verifierad av en notarius publicus på bara 5-10 minuter. Detta betyder att du inte behöver vänta länge på att få din verifierad passkopia.

Vad är en notarius publicus?

En notarius publicus är en person som är auktoriserad och licensierad för att utfärda och verifiera officiella dokument. De har vanligtvis en juridisk bakgrund och är experter på att utföra noggranna och exakta notarietjänster.

En notarius publicus spelar en avgörande roll i processen att verifiera en kopia av ett pass. Denna process säkerställer att fotokopian av ditt pass är en sann och korrekt återgivning av originaldokumentet.

En verifierad kopia av ditt pass kan sedan användas för olika ändamål där din passidentitet behöver bekräftas utan att originaldokumentet behöver lämnas ut. Detta kan vara nödvändigt för rättsliga förfaranden, ansökningar om visum eller tillstånd, eller någon annan situation där verifiering av din identitet är nödvändig.

Det är viktigt att notera att de specifika kraven för att verifiera en passkopia kan variera från land till land, inklusive notarius publicus behörighet att utföra denna tjänst och den exakta process som de måste följa. Det är därför en god idé att kontrollera de lokala bestämmelserna eller fråga notarius publicus om deras specifika förfaranden och eventuella avgifter i samband med verifieringen.

Slutsats

Att få en verifierad kopia av ditt pass kan vara en viktig del av många olika processer. Genom att få din passkopia bestyrkt av en notarius publicus kan du vara säker på att din kopia är korrekt och giltig, samtidigt som det är en snabb, enkel och kostnadseffektiv process. Så om du behöver en verifierad kopia av ditt pass snabbt och effektivt, tveka inte att höra av dig till oss! 

För personer som vill etablera och driva ett företag utomlands är det viktigt att hantera detaljerna kring att skaffa och använda en passkopia. Detta dokument underlättar inte bara olika juridiska och administrativa processer utan fungerar också som en grundläggande aspekt av din identitet utomlands. Att förstå när och hur en passkopia behövs, och se till att den uppfyller de särskilda kraven i det främmande landet, är avgörande för en smidig och framgångsrik internationell affärsverksamhet.

Vad är en verifierad passkopia?

En verifierad passkopia är en kopia av ditt pass som har granskats och certifierats av en notarius publicus som en korrekt och giltig kopia av ditt pass.

Varför behöver jag en verifierad passkopia?

Du kan behöva en verifierad passkopia för många olika ändamål, som att söka visum eller pass, registrera dig för vissa tjänster eller verifiera din identitet i samband med jobbansökningar eller andra transaktioner.

Hur skiljer sig en verifierad passkopia från en officiell kopia av mitt pass?

En verifierad passkopia är en kopia av ditt pass som har certifierats av en notarius publicus som en korrekt och giltig kopia av ditt pass. Myndigheter i Sverige utfärdar tyvärr inte officiella kopior av pass, utan man måste istället vända sig till en notarius publicus.

Hur kan jag få en verifierad passkopia?

För att få en verifierad passkopia, behöver ta med dig en kopia av ditt pass eller ta med dig ditt pass till vårt kontor. Väl på plats kommer Notarius publicus kommer att granska kopian och utfärda ett intyg som bekräftar att kopian är korrekt och giltig.

Hur mycket kostar det att få en verifierad passkopia?

En verifierad passkopia kostar 499 kronor.

Hur lång tid tar det att få en verifierad passkopia?

Vi verifierar din passkopia inom 5-10 minuter efter att du har kommit förbi vårt kontor.

Kan jag använda en verifierad passkopia istället för mitt pass?

Nej, en verifierad passkopia är inte en giltig ersättning för ditt pass. Det är bara en kopia av ditt pass som har verifierats av en notarius publicus. Du kommer fortfarande behöva ha ditt faktiska pass för att resa internationellt eller utföra andra handlingar som kräver en officiell identitetsbekräftelse.

Hitta hit

To Top