Fullmakt Bil Utomlands

Apostille24

Fullmakt Bil Utomlands

Ska du åka utomlands med en annan persons bil? Här berättar vi mer om viktiga saker som du måste tänka på.

Varför behöver du en “Fullmakt Bil”?

När du planerar att ta med din bil utomlands, särskilt till vissa länder, kräver myndigheterna vanligtvis att du kan bevisa att du har rätt att köra och använda fordonet. Detta är särskilt viktigt om du inte kommer att vara den som själv kör bilen. En “Fullmakt Bil” är ett officiellt dokument som ger auktorisation till en annan person att agera som förare på dina vägnar.

Vad du behöver göra:

Vi erbjuder juridiskt korrekta mallar för “Fullmakt Bil” som du kan ladda ner direkt från vår webbplats. Genom att använda våra professionellt utformade mallar kan du vara säker på att dokumentationen är komplett och uppfyller de krav som ställs av andra länder. Vi har noggrant sammanställt och formulerat dessa mallar för att säkerställa att de är juridiskt bindande och tydligt kommunicerar dina avsikter.

Fördelarna med att använda vår tjänst:

 1. Enkel och snabb nedladdning: Våra mallar är tillgängliga för direkt nedladdning. Du kan enkelt och snabbt få tillgång till dokumenten och spara värdefull tid.
 2. Anpassningsbara mallar: Vi erbjuder flexibla mallar som kan anpassas efter dina specifika behov och önskemål. Du kan lägga till eller ändra information för att passa din situation.
 3. Juridiskt korrekta dokument: Alla våra mallar har skapats med noggrannhet och uppfyller juridiska standarder. Du kan vara trygg i att ditt dokument kommer att vara giltigt och godkänt i det aktuella landet.
 4. Prisvärdhet: Vi erbjuder våra mallar till konkurrenskraftiga priser, vilket gör det kostnadseffektivt för dig att säkerställa att du har rätt dokumentation för att köra din bil utomlands.

Lita på vår expertis och erfarenhet när det gäller att tillhandahålla  mallar av högsta kvalitet. Vi strävar efter att underlätta din resa och se till så att du har de dokumenten som behövs. Kom ihåg att det är bättre att vara förberedd och ha rätt dokument än att stå inför komplikationer och förseningar vid gränskontroller eller vid uthyrningsföretag.

När behövs en fullmakt för bil?

Eftersom du själv inte är registrerad på bilen, så kan diverse myndigheter anmärka på att bilen du kör inte är skriven på dig vilket kan ge upphov till problem. Exempelvis så kan det ge problem när du lämnar Sverige eller när du åker mellan olika länders passkontroller. Anledningen är för att det i vissa fall kan misstänkas handla om bilstöld.

Det är därför viktigt att du har ett dokument som visar på att du har fått tillåtelse av den registrerade föraren till bilen att låna den. Då kan myndigheter förlita sig på att du har rätt att använda bilen och kan även höra av sig till ägaren för att bekräfta att detta stämmer. Det är viktigt att ett sådant dokument innehåller:

 • Namn och personuppgifter på dig
 • Namn och personuppgifter på föraren
 • Registreringsnummer och modell på bilen.
 • Underskrift av båda parterna
 • Stämpel och underskrift från Notarius Publicus

Andra saker som kan vara bra att ha med i dokumentet, men som inte är nödvändigt är att skriva till vilka länder som bilen ska köras till samt under vilken tidsperiod som bilen kommer användas.

Viktiga saker att tänka på när du kör bil utomlands

 • Körkort ska alltid tas med
 • Vissa länder kräver internationellt körkort – det räcker inte med svenskt körkort.
 • Passhandlingar kan vara nödvändiga att visa upp.
 • Registreringsbevis som visar bilens ägare.
 • Fullmakt som tillsammans med registreringsbeviset visar att du har rätt att köra bilen.

Vad kan hända om jag inte har en fullmakt att köra annans bil utomlands?

Det kan givetvis gå bra att åka iväg utan att ha en fullmakt, men tyvärr finns det alltid en chans att man kan bli stoppad och kontrollerad. Vid en sådan kontroll så kan det krävas att man visar upp något form av bevis att man har rätt att köra bilen. Det har förekommit att personer har hindrats från att fortsätta sin färd tills man kunnat bevisa att man har rätt att köra fordonet. Även vid vissa tillfällen så har fordonet beslagtagits.

Ett enkelt sett att undvika denna eventualitet är att helt enkelt ha med sig en fullmakt för att köra bilen som har stämplats av Notarius Publicus.

Hitta Hit

To Top