Personbevis

Apostille24

Personbevis

I detta avsnitt förklarar vi allt du behöver veta om Personbevis från Skatteverket och varför de oftast behöver förses med en Apostille-stämpel. Det går att beställa personbevis på engelska med stämpel och underskrift på webben. Personbeviset skickas hem till din folkbokföringsadress, ska det skickas till en annan adress behöver man fortfarande ringa Skatteupplysningen.

Personbevis

Vad är ett personbevis?

Ett personbevis är ett dokument från Skatteverkets folkbokföringsregister som visar personuppgifter om dig. Till exempel namn, adress, civilstånd och liknande uppgifter. Ett personbevis kan du beställa från Skatteverket i antingen digital eller fysisk form.

För att en Notarius Publicus ska kunna göra Apostille på ett personbevis så krävs det en stämpel och signatur från Skatteverket på personintyget. Du kan via denna länk beställa ett sådant personintyg.

Hur beställer jag ett personbevis?

Ett personbevis kan du beställa på Skatteverkets hemsida alternativt att du går in på ditt närmaste Skatteverket-kontor. För att beställa ett personbevis kan du gå in på denna länk. Har du skyddade personuppgifter eller om du endast har ett samordningsnummer kan du inte beställa personbevis online utan måste kontakta skatteverket på 0771 567 567. Personbeviset skickas till din folkbokföringsadress. "Personbeviset" är det personliga intyget som utfärdats av svenska myndigheter. Den innehåller viktig information om en individs personliga uppgifter och civilstånd, såsom namn, födelsedatum, adress och civilstånd. Detta dokument används ofta för olika administrativa ändamål, inklusive juridiska frågor, immigrationsprocesser och officiella registreringar. Att få ett "personbeviset" görs vanligtvis via regeringens onlinetjänstplattform eller genom att personligen besöka ett utsett kontor.

Olika sorters personbevis

Det finns flera olika sorters personbevis som visar varierande uppgifter. Via denna länk kommer du till Skatteverkets där du hittar de olika personbevis som du kan beställa. Här kan du klicka på de olika kategorierna för att läsa mer om vilket personbevis som du behöver. Är du osäker på vilket personbevis du behöver så kan du kontakta Skatteverket.

Beställa personbevis

Personbevis kan beställas från Skatteverket, antingen per telefon eller genom att besöka deras hemsida. Det går att beställa personbevis på engelska med stämpel och underskrift på webben. Personbeviset skickas hem till din folkbokföringsadress, ska det skickas till en annan adress behöver man fortfarande ringa Skatteupplysningen.

E tjänsten

I Sverige kan du beställa ett ”personbevis” genom ”e-tjänsten” som tillhandahålls av staten. Avser e-tjänsten den elektroniska tjänsteplattform som erbjuds av olika statliga myndigheter. Genom denna plattform kan individer få tillgång till ett brett utbud av onlinetjänster, inklusive beställning av viktiga dokument som ”personbevis” (personligt certifikat). E-tjänsten effektiviserar processen att begära och ta emot officiella handlingar genom att tillåta användare att skicka in sina förfrågningar elektroniskt från bekvämligheten av sina hem. Detta sparar inte bara tid utan minskar också behovet av fysiskt pappersarbete och besök på statliga kontor.

Skatteverket personbevis barn

”Skatteverket” är Skatteverket som ansvarar för handläggning av skatteärenden och för folkbokföring. När det gäller att få ett ”personbevis” (personligt intyg) för ett barn kan föräldrar eller vårdnadshavare begära det hos Skatteverket. Detta dokument innehåller viktig information om barnet, inklusive namn, födelsedatum och föräldrainformation. Det krävs ofta för olika ändamål som skolregistrering, hälsovård och juridiska frågor som involverar barnet. Istället för att besöka sitt lokala kontor kan föräldrar ansöka om barnets ”personbevis” online via Skatteverkets hemsida. Om de föredrar det kan de också ringa byrån för att få hjälp. Det är viktigt att använda rätt skrivare när du skriver ut officiella dokument som ”personbevis”.

Varför krävs en Apostille på personbevis?

Det är vanligt att utländska myndigheter kräver att ett svenskt personbevis som ska uppvisas är försett med en Apostille-stämpel. Apostille-stämpeln fungerar i dessa situationer som ett intygande om att personintyget faktiskt är ett dokument utfärdat av en svensk myndighet.  För att en Apostille ska kunna ges på ett Personintyg så behöver dokumentet vara signerat och stämplat från en tjänsteman på Skatteverket.

Läs mer här på Skatteverkets hemsida om vanliga önskemål från utländska myndigheter. Här kan du också läsa en förklaring på engelska om vad ett personbevis är. Notera att Skatteverket inte kan utfärda Apostille utan det är endast Notarius Publicus som kan det.

Hitta Hit

To Top