Registreringsbevis Bolag

Apostille24

Registreringsbevis Bolag

I detta avsnitt förklarar vi allt du behöver veta om Registreringsbevis från Bolagsverket och varför de behöver förses med en Apostille-stämpel

Vad är ett registreringsbevis?

Ett registreringsbevis är ett dokument utfärdat av Bolagsverket som innehåller uppgifter om ditt företag.  På registreringsbeviset uppges företagets namn, firmatecknare, verksamhetsområde, styrelse och adress. Om du vill registrera ditt bolag kan du göra det online via Verksamts E-tjänst. Du kan också läsa mer om vad ett registreringsbevis är på Skatteverkets hemsida om registreringsbevis.

Hur beställer jag ett registreringsbevis?

För att beställa ett registreringsbevis som kan förses med Apostille kan du gå in på Bolagsverket och följa instruktionerna.

Såhär gör du för att beställa ett registreringsbevis från Bolagsverket:

  1. Gå in på Bolagsverkets hemsida
  2. Sök på det företag du vill ha registreringsbevis för.
  3. När du hittat ditt företag, välj produkten ”Registreringsbevis”.
  4. Lägg dokumentet i kundkorgen och betala online. Välj om du vill ha digitalt i PDF eller hemskickat med posten.
  5. Klart! Du kan ladda hem din PDF eller så skickar Bolagsverket papper till dig inom några arbetsdagar.

Apostille på registreringsbevis

Det är ofta utländska banker, bolag eller myndigheter kräver att registreringsbevis med en Apostille-stämpel. Vi kan enkelt hjälpa er med detta och ni har dokumentet klart inom några minuter. Det finns två olika sätt att gå tillväga för att få Apostille på registreringsbevis.

Registreringsbevis med stämpel och underskrift från Bolagsverket

Om ni väljer att Bolagsverket skickar en papperskopia av ert registreringsbevis så är det underskrivet och stämplat från en tjänsteman på Bolagsverket. Ett sådant dokument kan med Bolagsverkets stämpel och signatur som grund förses direkt med en Apostille.

Digitalt Registreringsbevis utan stämpel och underskrift från Bolagsverket

Intyg som laddas ner digitalt och därmed inte har en signatur eller stämpel från Skatteverket kan fortfarande få en Apostille-stämpel. Däremot måste de dock notariseras innan de kan få en Apostille. En notarisering innebär att en Notarius Publicus intygar dokumentet med sin stämpel, och när denna stämpel finns på plats kan sedan en annan Notarius Publicus förse dokumentet med en Apostille. Vi på Apostille24 kan hjälpa er med båda dessa stämplar om ni kommer förbi vårt kontor.

Registreringsbevis på engelska

Oftast är det utländska aktörer som kräver att få se ett registreringsbevis för ditt bolag. Du bör i dessa fall beställa registreringsbeviset på engelska, vilket du kan göra hos Bolagsverket via denna länk.

Efter du har mottagit registreringsbeviset så kan en Notarius Publicus utfärda Apostille. Vi hjälper dig gärna och du kan besöka vårt kontor eller skicka in registreringsbeviset med post.

To Top