Registreringsbevis Bolag

I detta avsnitt förklarar vi allt du behöver veta om Registreringsintyg från Bolagsverket och varför de behöver förses med en Apostille-stämpel

Vad är ett registreringsbevis?

Ett registreringsbevis är ett dokument utfärdat av Bolagsverket som innehåller uppgifter om ditt företag.  På registreringsbeviset uppges företagets namn, firmatecknare, verksamhetsområde, styrelse och adress.

Hur beställer jag ett registreringsbevis?

För att beställa ett registreringsbevis som kan förses med Apostille kan du gå in på Bolagsverket och följa instruktionerna.

Apostille på registreringsbevis

För att ett registreringsbevis ska kunna få en Apostille krävs det att det ska vara underskrivet och stämplat från en tjänsteman på Bolagsverket. Se här för exampel på hur ett korrekt intyg ser ut.

Intyg som laddas ner digitalt och därmed inte har en signatur eller stämpel från Skatteverket kan inte få en Apostille-stämpel. Se här för exempel på digitalt registreringsbevis som inte kan få Apostille.

Registreringsbevis på engelska

Oftast är det utländska aktörer som kräver att få se ett registreringsbevis för ditt bolag. Du bör i dessa fall beställa registreringsbeviset på engelska, vilket du kan göra hos Bolagsverket via denna länk.

Efter du har mottagit registreringsbeviset så kan en Notarius Publicus utfärda Apostille. Vi hjälper dig gärna och du kan besöka vårt kontor eller skicka in registreringsbeviset med post.