Fullmakt Spanien

Apostille24

Behöver du hjälp med Fullmakt Spanien?

Det är vanligt att vid affärer och ansökningar i Spanien att myndigheter, mäklare och banker kräver att vissa dokument ska förses med Apostille. Allra vanligast är att det vid köp eller försäljning av fastigheter i Spanien behövs en Apostille på fullmakten som ges till mäklaren för att fullfölja köpet/försäljningen.

Har du behov av en Apostille på Fullmakt från Spanien? Kontakta oss så hjälper vi dig hela vägen.

3 viktiga saker att veta om Fullmakt Spanien:

 1. En fullmakt behöver förses med Apostille för att vara giltig i Spanien.
 2. Det krävs oftast också att en kopia av ditt pass ska förses med Apostille.
 3. Innan en fullmakt kan förses måste underskrifterna på fullmakten bevittnas av en Notarius Publicus.

Köp av fastighet Spanien

Att köpa en fastighet i Spanien är inte lika enkelt som vi är vana vid här i Sverige. Först och främst kan det vara bra att känna till att Mäklare inte är en skyddad titel i Spanien, vilket innebär att vem som helst kan titulera sig som Mäklare. Detta föranleder extra försiktighet och ger anledning till att kolla upp så att den mäklare du anlitar är en seriös och beprövad aktör.

Till skillnad från i Sverige så är advokater inblandade i fastighetsköp i Spanien. Både säljaren och köparen har vanligtvis representation av varsin advokat. Mäklarens roll kan beskrivas som att den fokuserar främst på att sammanföra en säljare med en köpare, medans advokaternas roll (framförallt för köparen) är att kontrollera egendomen och slutföra affären.

Advokatens roll

Det är i princip en nödvändighet att, åtminstone som köpare, att anlita en advokat för sitt fastighetsköp i Spanien. All dokumentation som är kopplade till köpet är på spanska och för att säkerställa så att affären genomförs på ett korrekt sätt och att ingenting är fel på fastigheten behövs en advokat för att hjälpa till med detta.

Exempel på vad en advokat kan kontrollera:

 • Om det i fastighetsregistret finns några registrerade brister eller fel
 • Att säljaren är den verkliga ägaren av fastigheten
 • Att bostaden inte är belastad med gamla skulder.

Hur hittar jag en advokat i Spanien?

Här har hittar du advokater som kan hjälpa dig med köp eller försäljning av fastighet i Spanien.

Fullmakt till Advokat i Spanien

För att du som köpare enkelt ska kunna genomföra köpet, och överlåta allt pappersarbete och kontroller till din advokat, så behöver ni skriva en fullmakt till advokaten. Denna fullmakt till advokaten i Spanien måste sedan förses med Apostille. Advokaten kommer oftast ge instruktioner om hur ni går tillväga för att ge en fullmakt till denne.

Såhär går man tillväga för att skriva en fullmakt till Advokat i Spanien:

 1. Du mottager fullmakts-dokument från din Advokat/mäklare. Dessa är oftast skrivna på både spanska och engelska/svenska.
 2. Ta med dokumentet samt pass och gå till Notarius Publicus. Notarius Publicus bevittnar din underskrift samt förser dokumentet med Apostille. (Notera att det ofta även krävs att ni får en Apostille på en kopia av ert pass).
 3. Bevittnad och Apostillerad fullmakt skickas till Advokaten i Spanien.

Vi på Apostille24 kan hjälpa er med samtliga av dessa steg inom några minuter. Kom förbi vårt kontor eller kontakta oss för mer information.

Vad är ett NIE-nummer?

Ett NIE-nummer är ett ID-nummer för utländska privatpersoner i Spanien. Det kan ses som en motsvarighet till vårt svenska personnummer.

Om du saknar ekonomisk eller juridisk aktivitet i landet så behöver du ett NIE-nummer. Det är obligatoriskt med ett NIE-nummer för att genomföra saker som man typiskt sett behöver identifiera sig för, t.ex öppna bankkonton, telefonabonnemang och så vidare.

Vill du ha hjälp att ansöka om NIE-nummer?

Apostille24 kan hjälpa dig från början till slut med hela processen. Använder ni vår service så behöver ni personligen inte besöka Spanska ambassaden utan vi fixar det åt er.

Välkommen att kontakta oss på info@apostille24.se ring oss på 0850235337 eller kom förbi vårt kontor för drop-in alla vardagar 9-16, adress Kungsgatan 37.

Hur ansöker jag om ett NIE-nummer?

Steg 1: Boka tid

Först och främst måste ni boka en tid för utfärdandet av NIE-nummer. Enklaste sättet att boka tid är genom deras hemsida som du hittar här. Hemsidan är helt på spanska, men kan ganska enkelt navigeras genom att använda sig av Google-translate eller liknande.

Det går också att ansöka om ett NIE-nummer på spanska ambassaden i Stockholm.

Steg 2: Fyll i formulären EX-15 och Modelo 790

Efter ni har bokat en tid måste ni fylla i de obligatoriska formulären EX-15 och Modelo 790.

Ex-15 kan förklaras som att det är ett ansökningsformulär för att få ett NIE-nummer. I formuläret så ska du fylla i dina personuppgifter samt anledningen till att du ansöker om ett NIE-nummer i Spanien.

Modelo 790 är ett betalningsformulär för avgiften som du kan fylla i online och som du sedan måste skriva ut och ta med till en bank för att betala för din ansökan.

Steg 3: Ta med nödvändiga dokument

De viktigaste dokumenten som behöver uppvisas är ditt pass samt någon form av dokumentation som styrker anledningen till varför du ansöker om ett NIE-nummer. Det kan exempelvis vara ett arbetskontrakt, kontrakt som bevisar ett fastighetsköp eller liknande.

Checklista för dokument som behövs för att ansöka om NIE-nummer:

 1. Pass
 2. Fotokopia på ditt pass (Utskrivet)
 3. Ifylld EX-15 formulär
 4. Ifyllt formulär Modelo 790 som har stämplats av banken (för att bevisa att betalning genomförts)
 5. Dokument som styrker anledningen till att du söker NIE-nummer

Svenska mäklare i Spanien

På grund av att det finns ett starkt intresse av svenskar att köpa fastighet i Spanien så har en del svenska mäklarfirmor som har etablerat sig där.

5 Svenska mäklare i Spanien

Hitta Hit

To Top